Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز "تراث کربلا" وابسته به بخش امور معارف اسلامی و انسانی، کار نشر میراث شهر کربلای معلّی را بر عهده دارد و فضایی را برای نشر تعدادی از نسخه‌های خطی دانشمندان برجسته فراهم نموده است،

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، مرکز "تراث کربلا" وابسته به بخش امور معارف اسلامی و انسانی، کار نشر میراث شهر کربلای معلّی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مرکز علاوه بر پایگاه اینترنتی رسمی، از طریق بستر شبکه‌‌های اجتماعی خود، فضایی را برای نشر تعدادی از نسخه‌های خطی دانشمندان برجسته فراهم نموده است، که سبب تولید تالیفات ارزشمند و تاثیرات مثبتی بر کتابخانه اسلامی شده است.

 

اسناد و تصاویر سهم بزرگی در بخش میراث کربلای این مرکز دارد، به گونه‌ای که این مرکز معرفی کننده‌ی مهمترین اماکن و آثار باستانی در کربلا بوده و علاوه بر آن اسناد مهمی که به دوران باستان بازمی‌گردد را نمایش می‌دهد.

 

دکتر احسان الغریفی، مدیر مرکز "تراث کربلا" درباره تلاش خستگی‌ناپذیر این مرکز به شبکه الکفیل اظهار داشت: «مرکز تراث کربلا یکی از مراکز میراث وابسته به بخش امور معارف اسلامی و انسانی آستان قدس عباسی است. این مرکز از زمان تاسیس، طبق برنامه‌ای منظم، ایجاد یک مرکز اطلاعاتی که حاوی گنجینه‌های میراث علمی و فرهنگی شهر کربلا باشد را آغاز نموده است تا پژوهشگران، دانشگاهیان و تمام علاقمندان بتوانند از آن بهرمند شوند. این مرکز تالیفات، کتب، نشریات و مطالعات میراث بسیاری را منتشر کرده است، به گونه‌ای که به عنوان یکی از منابع قابل اعتماد پژوهشگران و دانشگاهیان در نگارش مقالات و رساله‌های دانشگاهی به شمار می‌رود.»

 

وی افزود: «از جمله اقدامات ما، احیای میراث نسخ خطی دانشمندان کربلاست. میراث خطی گنجینه‌ای است که دانشمندان برای نسل‌های بعد از خود به یادگار گذاشته‌اند. این میراث از طریق جمع‌آوری نسخ خطی و نامه‌های تالیف شده در علوم و فنون مختلف به دست آمده و حفظ و نگهداری آن یک ضرورت علمی است.»

 

دکتر الغریفی ادامه داد: «یکی از اهداف این مرکز جمع‌آوری تصاویر و رونوشت‌هایی از اسناد است، چرا که دارای اهمیت بالایی در مطالعات تاریخی هستند. از طریق این مطالعات، حقایق آشکار می‌شود و با توجه به شرایط و عوامل تاریخی، موضوعاتی برای پژوهش مجدد در اختیار محققان قرار می‌گیرد و درهایی به روی آنان گشوده می‌شود. به طور کلی نمی‌توان این منبع مهم که به رفع شبهات دوره‌های مبهم تاریخی کمک می‌کند را نادیده گرفت‌.»

 

شایان ذکر است که مرکز تراث کربلا به نشر کتب، نشریات، دانشنامه‌ها و مجموعه‌های میراث که دربرگیرنده میراث کربلا هستند، ادامه می‌دهد تا بدینویسله در تکمیل کتابخانه عربی و اسلامی مشارکت کرده و نقش پیشگام شهر کربلا را در تمام زمینه‌های علمی و معارفی را آشکار سازد.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: تراث کربلا اسناد تاریخی آستان مقدس امام حسین تراث کربلا شهر کربلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، افزود: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است.

وی اضافه کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌شده‌اند.

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای طرحهای محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است.

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

دیگر خبرها

  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • صدور بیش از ۳۰۰ سند موقوفات در استان یزد
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • هدف شورای ششم، مطالبه‌گری برای استیفای حقوق شهروندان است
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • جمع آوری ۱۰۰ معتاد متجاهر در چناران
  • مدارس دینی بدون مجوز اهل سنت از ۳۳ به ۵ رسیده است