Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@19:05:45 GMT

معرفی برگزیدگان نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۰۵۵

معرفی برگزیدگان نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی

برگزیدگان نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر و دبیر جایزه معرفی شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیین اختتامیه نخستین جایزه «کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ناشی از ویروس کرونا با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر و دبیر جایزه، برگزیدگان، داوران و اصحاب رسانه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این‌برنامه اسامی برگزیدگان و شایستگان تقدیر  این‌جایزه به این‌ترتیب اعلام شد:

الف) آثار منتخب بخش تشویقی ـ رقابتی (۱۳۵۷ـ۱۳۹۵)

کلیات

رتبه ۱. روزشمار انقلاب اسلامی، به‌اهتمام: میرزاباقر علیان‌نژاد و دیگران، تهران: سوره مهر، ۱۳۷۷ـ۱۳۹۵، ۱۴ ج.

رتبه ۲. داستان سیاسی؛ داستان انقلاب: سیری در ادبیات داستانی سیاسی ایران و جهان، تألیف محمد حنیف، تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشة اسلامی، ۱۳۹۵، ۷۳۶ ص.

رتبه ۳. فرهنگ شعارهای انقلاب اسلامی، تدوین مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۹۱، ۵۶۶ ص.

رمان تاریخی

رتبه ۱. گرگ‌سالی، نوشته زنده‌یاد امیرحسین فردی، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۲، ۴۰۴ ص.

رتبه ۲. عاشقی به سبک ون‌گوگ، نوشته محمدرضا شرفی خبوشان، تهران: شهرستان ادب، ۱۳۹۳، ۲۱۲ ص.

رتبه ۳. مفتون و فیروزه، نوشته سعید تشکری، تهران: نیستان، ۱۳۹۳، ۲ ج.

اسناد و پژوهش‌های اسنادی

رتبه ۱. سیر مبارزات امام خمینی در آینه اسناد به روایت ساواک، تدوین: مؤسسة تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، تهران: مؤسسة تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، ۱۳۸۶، ۲۲ ج.

رتبه ۲. انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک، تدوین: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، تهران: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، ۱۳۸۷، ۲۵ ج.

رتبه ۳. اسناد لانه جاسوسی، تدوین: مرکز نشر اسناد لانة جاسوسی، تهران: مرکز نشر اسناد لانة جاسوسی، ۱۳۶۵ـ۱۳۶۶، ۷۷ ج.

مستندنگاری

رتبه ۱. انقلاب به روایت اکبر ناظمی: عکس‌های منتشرنشده از وقایع سال ۱۳۵۷، به‌کوشش اکبر ناظمی، تهران: سورة مهر، ۱۳۸۸، ۱۲۸ ص.

تاریخ شفاهی

رتبه ۱. خاطرات و مبارزات حجت‌الاسلام فلسفی، به‌اهتمام محمد رجبی و محمدحسن رجبی، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۷۶، ۱۰۰۸ ص.

رتبه ۲. خاطرات و مبارزات شهید محلاتی، به‌اهتمام علیرضا کمری، تهران: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، ۱۳۹۰، ۳۶۰ ص.

رتبه ۳. عشق و تلاش: خاطرات حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمدجواد حجتی‌کرمانی مشتمل بر: زندگی خصوصی، تهیه و تنظیم: مؤسسة تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران: مؤسسة چاپ و نشر عروج، ۱۳۹۵، ۷۳۴ ص.

تحقیقات و پژوهش‌های تاریخی

رتبه ۱. نهضت امام خمینی(ره)، تألیف سیدحمید روحانی، تهران: مؤسسة چاپ و نشر عروج، ۱۳۸۲، ۱۳۰۸ ص.

رتبه ۲. ظهور و سقوط پهلوی: خاطرات ارتشبد سابق حسین فردوست، ج ۲، تألیف عبدالله شهبازی، تهران: اطلاعات، ۱۳۸۲، ۷۳۶ ص.

رتبه ۳. فراتر از روش «آزمون و خطا»: زمانه و کارنامه آیت‌الله العظمی آقاسیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی صاحب عروه، تألیف زنده‌یاد علی ابوالحسنی (منذر)، تهران: مؤسسة مطالعات تاریخ معاصر ایران، ۱۳۹۰، ۷۵۲ ص.

خاطرات

رتبه ۱. نقد عمر: زندگانی و خاطرات علی دوانی، تألیف زنده‌یاد علی دوانی، تهران: نشر رهنمون، ۱۳۸۴، ۶۱۰ ص.

رتبه ۲. خاطره‌ها، تألیف محمد محمدی‌ری‌شهری، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۳، ۵۳۴ ص.

رتبه ۳. زوایای تاریک، تألیف زنده‌یاد جلال‌الدین فارسی، تهران: انتشارات حدیث، ۵۷۶ ص.

کودک و نوجوان

رتبه ۱. فصل پنجم: سکوت، نوشتة محمدرضا بایرامی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۳۹۰، ۱۷۲ ص.

رتبه ۲. پایان شب سیه، نوشتة جعفر ابراهیمی (شاهد)، تهران: محراب قلم، ۱۳۸۰، ۲۴۸ ص.

رتبه ۳. تنگه زاغ، نوشتة هادی حکیمیان، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۳۹۴، ۱۳۴ ص.

ب) آثار منتخب بخش رقابتی (۱۳۹۶ـ۱۳۹۷)

رمان تاریخی

برگزیده

ـ باران تمشک، نوشته مصطفی فعله‌گری، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۷، ‏‫۲۰۳ ص.

شایسته تقدیر

ـ رؤیای آق‌تاریم، نوشته مصطفی جمشیدی، مشهد: آستان قدس رضوی، شرکت به‌نشر، ۱۳۹۶، ۱۰۸ ص.

اسناد و پژوهش‌های اسنادی

برگزیده

ـ انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک: استان مازندران، تألیف محمدباقر نوذری گرمه‌خانی و همکارانشان در مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، تهران: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، ۱۳۹۷، ۱۲ ج.

شایسته تقدیر

ـ نفوذ بهائیان در حکومت پهلوی به روایت اسناد، تألیف مجتبی مجدآبادی، تهران: مؤسسة مطالعات تاریخ معاصر ایران، ۱۳۹۶، ۷۲۴ ص.

مستندنگاری

برگزیده

ـ ‏‫پایان مجسمه‏‫: فرهنگ مردم کاشان در انقلاب اسلامی‏‫، تألیف موسی کیخا، تهیه و تدوین هادی لطفی (واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهة فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر کاشان)، قم‏‫: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف‏‫، ۱۳۹۶، ‏‫۴۴۰ ص.

شایستة تقدیر

ـ دارساوین: یادداشت روزانه فتح‌الله جعفری ۵۹ـ۱۳۵۲ به‌همراه توضیحات تکمیلی و شرح وقایع، مصاحبه و تدوین: سعید علامیان، تهران: سورة مهر، ۱۳۹۷، ‏‫۵۴۶ ص.

خاطرات

برگزیده

ـ خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مدظله) از زندان‌ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی، گردآورنده: محمدعلی آذرشب، ترجمة محمدحسین باتمان‌غلیج، تهران: انتشارات انقلاب اسلامی، وابسته به مؤسسة پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، ۱۳۹۷، ۴۱۲ ص.

تاریخ شفاهی

شایسته تقدیر

دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:

ـ انقلاب اسلامی در اراک به روایت مردم، مصاحبه و تدوین: مریم حاجی‌زاده و ساره مشهدی‌میقانی، برای حوزة هنری انقلاب اسلامی استان مرکزی، قم: اندیشة صادق، ۱۳۹۷، ۲۵۶ ص.

ـ هشت میلی‌متر از انقلاب: خاطرات شفاهی علی میرقطبی، تألیف محمد اصغرزاده، تهران: دفتر نشر معارف، وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، ۱۳۹۶، ۱۳۶ ص.

تحقیقات و پژوهش‌های تاریخی

شایسته تقدیر

ـ حوزه نجف و تحولات سیاسی ایران از جنبش مشروطه تا انقلاب اسلامی ۱۲۸۵ـ۱۳۵۷ش، تألیف حمید بصیرت‌منش، تهران: پژوهشکدة امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، معاونت پژوهشی، ۱۳۹۷، ۵۰۰ ص.

کودک و نوجوان

برگزیده

ـ پاییز مزه خرمالو می‌دهد، نوشته زهرا حیدری، تهران: انتشارات قدیانی، ۱۳۹۷، ۳۶۸ ص.

شایسته تقدیر

۷. رؤیای بعد از ظهر، نوشته نیلوفر مالک، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۶، ۶۴ ص.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مرکز اسناد انقلاب اسلامی شایسته تقدیر تاریخ معاصر امام خمینی تألیف محمد سوره مهر زنده یاد رتبه ۳ رتبه ۲ رتبه ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت‌ امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را به تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابند به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفت‌وگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیازهای نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشورها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

باقری‌کنی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگوهایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد.

باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

وی به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است‌ حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام(ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است. حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی(سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد.

در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228908 برچسب‌ها حوزه هنری علی باقری‌کنی

دیگر خبرها

  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • برگزیدگان ششمین دوره کنگره ملی شعر خلیج فارس معرفی شدند
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها